Kako brzo ojačati nokte?

Oštećeni nokti su problem mnogih žena koje koriste različite kozmetičke tretmane, poput manikura i pedikura. Drugi čimbenici također pridonose njihovom slabljenju, a nemamo utjecaj na njih. Međutim, postoje način da nokti ponovno postanu snažni i zdravi. U ovome članku naći ćete nekoliko prijedloga o tome kako brzo, učinkovito i bez napora pomoći njihovu regeneraciju.

kit za nokte


Uzroci krhkih noktiju

Krhki i lomljivi nokti često su posljedica neprikladne njege i redovitog korištenja kozmetičkih tretmana, kao što su lakiranje, izlivanje ili hibridna manikura. Njihovom uništavanju također doprinosi izvođenje redovnih kućanskih poslova. Mehaničke ozljede su jedan od najčešćih uzroka uništavanja pločica. Veliku ulogu igra također pogrešna prehrana u kojoj nedostaju potrebne hranjive tvari, kao što su bjelančevine, cink, silicij i vitamini A, E, B i C. Drugi uzrok koji može uzrokovati pretjeranu krhkost je također jak i dugotrajan stres. U nastavku se nalazi popis navika i greški u njegi, čije uklanjanje značajno će poboljšati stanje noktiju:
    grickanje
    korištenje acetona za skidanje laka
    nepravilno turpijanje
    deterdženti
    klorirana voda
    sunčana svjetlost
    dugotrajno namakanje ruku.
Pravilna njega i eliminiranje loših navika pomoći će Vam u regeneriranju pločice, čak i ako je već uništena. U nastavku se nalazi nekoliko načina koji će brzo ojačati Vaše nokte i značajno utjecati na njihov pozitivan izgled. Međutim, ako tradicionalni tretmani ne donose očekivane rezultate, svakako idite kod stručnjaka. Slabljenje pločice također može imati zdravstvenu pozadinu.

Kako prirodno ojačati nokte

kozmetički nokti

Izgled naših noktiju, ali i kose i tena, vezan je za našu prehranu, zato se ne zaboravite konzumirati proizvode bogate proteinima. Također važne za zdravlje su elementi poput kalcija i silicija, koji čine nokat tvrdim i osiguravaju pravilnu hidrataciju i elastičnost. Nemojte zaboraviti o različitim kućnim metodama koje biste trebali isprobati.
Jedva da itko zna da je sirovi luk prirodno sredstvo za otvrdnjavanje pločice. Presjecite povrće na pola, napraviti rupicu u sredinu i stavite nokte u nju na 15 minuta. Češnjak djeluje na sličan način - u čašu vode stavite nekoliko sitno nasjeckanih češanja i ostavite ih na trenutak, a zatim umočite ruke na 20 minuta. Ružmarin također ima svojstva za jačanje, ali priprema tjekućine zahtjeva malo više napora i vrijemena. Dvije žlice ružmarina treba dodati u čašu vode, a zatim kuhati oko 5 minuta. Nakon prohlađenja, samo umočite prste na 10 minuta i ponovite tretman dva puta tjedno. Balzam od krastavca učinkovito djeluje na krhke nokte - trebali biste iscijediti sok bez uklanjanja kože i svaki dan stavljati ruke u njega.
Jačanju noktiju također pomaže ricinusovo ulje, bogato vitaminom E. Ne možete zaboraviti na limun, čiji sok se može dodati u čašu tople vode i na 5 minuta potopiti ruke, a zatim temeljito osušiti i ispolirati pločicu. Zanimljiv način koji pomaže regeneraciji je uranjanje noktiju u zdjelu majoneze na oko 5-8 minuta. Ključni sastojak majoneze je ulje i kokošje jaje, koje sadrže puno jačajućih vitamina i minerala. U tom slučaju, morate kasnije oprati ruke ili noge toplom vodom. Pozitivni učinak također postižemo uporabom poljskog rastavića, dostupnog u bilo kojoj ljekarni - samo pripremi izvarak od pregršti rastavića u čaši vode, a zatim umočite ruke u njemu.
Također možete koristiti prirodni lijek koji se temelji na mješavini maslinovog ulja, meda i jaja. Jednu žlicu ulja, žlicu meda i žumanjaka treba miješati sve dok se ne formira uniformna pasta, koja bi se tada trebala nanositi na svaku ploču. Nakon 30 minuta, tijesto se pere vodom.
Također možete koristiti prirodni lijek koji se temelji na mješavini maslinovog ulja, meda i jaja. Jednu žlicu ulja, žlicu meda i žumanjak treba miješati sve dok se ne formira uniformni premaz, koja bi se tada trebala nanositi na svaku pločicu. Nakon 30 minuta, premaz se pere vodom.

Kako brzo regenerirati nokte nakon skidanja vještačkih pločica

kozmetički salon

Vrlo često nakon uklanjanja vještačkih pločica, hibrida ili gelova, naše ruke izgledaju strašno. Neispravno uklanjanje uzrokuje da pločica postaje krhka, nazubljena, lomljiva, podijeljena i još osjetljivija na oštećenja. Postoji i uvjerenje da akril i gel utječu loše na nokat, što nije istinito - oštećuje nju loše izveden manikir, npr. turpijanje, ali bez prethodnog matiranja. Pa što možete učiniti kako biste ograničili štetu što je više moguće i ojačali nokte nakon skidanja vještačkih pločica?
Prvo i najvažnije - skinite svoje vještačke nokte, gel i hibride profesionalno. To možete učiniti u salonu ljepote ili kod kuće, koristeći aceton. Međutim, bitno je da aceton stoji što kraće je moguće na pločici. Aceton ima jak utjecaj sušenja, pa ga morate koristiti vješto. Također, pazite da ostanu tragovi nakon lakiranja, a nakon upotrebe skidača laka, operite ruke u sapunici i temeljito ih osušite.
Drugo - voditi brigu o koži i matrici. Utrljajte na tim mjestima kremu, koja po mogućnosti sadrži AHA kiseline koje pomažu se riješiti mrtve nakožice. Nemojte polirati pločice previše intenzivno, a u slučaju ozbiljnih problem potražite pomoć stručnjaka.
Treće - koristite hranjiv balzam. Ako želite ubrzati rast, neko vrijeme suzdržite se od turpijanja. Skratite nokte, nanesite balzam koji ubrzava rast i ostavite ga na noktima. Također koristite hranjive balzame koji poboljšavaju debljinu.
Jačanju noktiju također će pomoći hranjiva kupka, koja će također dobro utjecati na Vašu kožu. Dovoljno je dodati nekoliko kapi maslinovog ulja u zdjelu tople vode, a zatim potopiti ruke u izvarak oko 15 minuta. Nakon primjene kupke, ne zaboravite staviti A + E kremu na ruke, usredotočujući se posebno na kožu i pločice.
Morate se sjetiti da vraćanje dobrog stanja Vaših noktiju je dugotrajan proces, stoga budite strpljivi.

Najbrži način jačanja noktiju

balzam za nokte

Ako vam je stalo do vremena, najbrži način za regeneraciju vaših noktiju bit će korištenje proizvoda koji su dostupni u Vašem domu. U nastavku se nalaze dobri savjeti o tome kako ih produktivno koristiti.
    
    Sok od limuna i maslinovo ulje - nekoliko kapi soka i ulja utrljajte u pločicu i stavite na ruke pamučne rukavice. Tretman je najbolje izvesti preko noći. Proizvod ostaje na taj način na rukama nekoliko sati.
    Sok od limuna i sol - pomiješajte sastojke i nanesite četkom. Ostavite na rukama na 15-20 minuta, a zatim operite. Ovaj tretman možete primjeniti 2-3 puta tjedno.
    Voda - kako se ispostavlja, i pijenje velikih količina mineralne vode pozitivno utječe na stanje naših noktiju. Ako vidite da je ploča matirana, slaba i lomljiva, popijte najmanje 2 litre vode dnevno, a nakon nekog vremena primijetit ćete značajno poboljšanje.
Želatina - otopiti nju u čaši tople vode, a nakon 5 minuta, kada bubri, zagrijavati istu i držati prsti u njoj na oko 15 minuta.
    Jedite svježe voće i povrće, i cjelovite žitarice – one su izvor vitamina A, E i željeza, koji su uključeni u proces transporta kisika, i njeguju zdravlje stanica koje grade pločicu.

Proizvodi koji jačaju nokte

lakiranje noktiju

Ako želite brzo ojačati nokte na drugačiji način, također koristite proizvode koje nude ljekarne i drogerije. Preporučuje se BIO prirodno ricinusovo ulje, bogato vrijednim masnim kiselinama, vitaminima A i E i ricinoleinskom kiselinom. Ne samo da će uljepšati Vaše ruke, nego će također imati blagotvoran učinak na stanje vaše kose, obrva i trepavica. Također je vrijedno zainteresirati za balzam za krhke nokte ili regeneratore kože. Dodatak kreatina može biti od pomoći, na temelju vrijednih biljnih ulja, uključujući ricinus, boražinu i pupoljku, koje također njeguju kožu, dajući joj mekoću i zaštitu od sušenja. Većina ponuđenih proizvoda je pristupačne cijene, što također je njihova prednost.
Briga za vaše nokte, međutim, nije samo korištenje balzama i sredstava. Ne zaboravite izbjegavati korištenje acetona i drugih štetnih sastojaka. Postoji mnogo sličnih proizvoda, koji su mnogo zdraviji za pločicu. Važno je i da turpijanje bude uvijek u istom smjeru. Nemojte koristiti metalnu turpiju za tu namjenu, već ju zamijenite staklenom ili papirnom, koja delikatno ravnja rubove. Za vrijeme čišćenja nosite zaštitne rukavice. Nemojte uzimati dugačke i vruće tuševe i - najvažnije - nemojte grickati nokte i zanoktice. Stalni kontakt sa pljuvačkom uzrokuje slojevitost i usporava rast.




Primjedbe