Vivese Senso Duo Oil - recenzija ulja protiv ispadanja kose



Kao što sam ranije govorila, u jesenje-zimskom periodu naša kosa je vrlo oslabljena - lomi se, isušena je i počinje previše ispadati. Kako se zaštiti od toga? Prije svega što prije početi je hidratizirati i hraniti kako bi se mogla obnoviti i ojačati. Ja sam 8 tjedana koristila ulje Vivese Senso Duo Oil - novi preparat za rast kose - i moram reći da sam tim preparatom vrlo pozitivno iznenađena.


Vivese Senso Duo Oil - što je to zapravo?


Ulje protiv ispadanja kose Vivese Senso Duo je polovica "dueta" prirodnih dermokozmetičkih preparata koji sprječavaju ispadanje kose, ojačavaju folikule i osiguravaju gušću frizuru. Njegovo djelovanje nadopunjuje Vivese Senso Duo Shampoo. Skupa grade komplet koji uklanja uzroke ispadanja kose, između ostalog u slučajevima kao androgena alopecija, alopecija areata ili telogena alopecija.

Vivese Senso Duo Oil - moj prvi dojam


Izgledom ovaj preparat podsjeća na zbilja ekskluzivan preparat namijenjen frizerskim salonima. Bočica s ugodnim dozatorom sigurno leži u ruci (čak i mokroj :) ), što znatno olakšava aplikaciju ulja. I još jedna bitna stvar, Senso Duo vrlo lijepo miriše (mislila sam da će biti više "gorak", ali se ispostavilo da ima ugodan, cvjetni miris). Vivese Senso Duo Shampoo je vrlo ugodan i sjajno se pjeni, a nakon ispiranja ostavlja kosu svježom i mekom.

Samo ulje ili u duetu sa šamponom?


Ja sam kupila ulje u kompletu sa šamponom iz serije Senso Duo i preporučujem da ga tako koristite - popularni šamponi mogu oslabiti djelovanje ulja ili usporiti učinke tretmana. Uz to, sam šampon potiče rast kose, tako da u kompletu s uljem imamo učinak sinergije. Naravno, samo ulje ili sam šampon također može djelovati  Ali, idemo redom. Kako djeluje Vivese SensoDuo?


Djelovanje Vivese Senso Duo Oil


Formula tretmana Vivese Senso Duo projektirana je tako da produžuje anagenu fazu rasta dlake i maksimalno skrati telogenu fazu. Zvuči vrlo pametno, ali o čemu se radi?
Anagena faza predstavlja fazu rasta dlake - od "rađanja" iz folikule pa do ispadanja. Produžavanje ove faze označava usporavanje ovog procesa - odnosno, jednostavnim jezikom, kosa duže ostaje na glavi. Ova faza može trajati od 2 do čak 8 godina. Možete lako zamisliti razliku između osobe kojoj sva kosa ispada nakon 2 godine i osobe kojoj se kosa drži na glavi čak 8 godina!
Telogena faza predstavlja takozvanu fazu odmora - odnosno period u kojem folikula dlake ostaje uspavana i ne proizvodi nove dlake.  Skraćivanjem ove faze folikule brže proizvode nove dlake.
Kao rezultat, spoj ova dva djelovanja treba osigurati maksimalno povećanje gustoće kose koje Vaš organizam može podnijeti. Jer morate znati da ne može svatko imati jednako gustu kosu - razlikujemo se međusobno količinom i rasporedom folikula i tim koliko kose mogu proizvesti. Zato će rezultati tretmana ovisiti o Vašim individualnim predispozicijama.
Osim povećanja gustoće kose, tretman također za cilj ima ojačavanje iste i pružanje joj "zdravog" izgleda, odnosno izglađivanje kutikula dlake, dodavanje sjaja i baršunastog izgleda.

Sastav Vivese Senso Duo Oil



Moram priznati da je upoznavanje sastava ovog preparata za rast kose bilo za mene ugodno iznenađenje. Kao prvo - lista aktivnih sastojaka je iznenađujuće duga. Kao drugo - ne sadrži SLS kao većina proizvoda za kosu  Kao treće - što se tiče točke broj dva - Vivese ima isključivo prirodne sastojke. Uštedjela sam Vam malo vremena i napravila malo istraživanje na temu najvažnijih sastojaka i njihovog djelovanja na kosu i vlasište. Detalje možete također provjeriti na stranici proizvođača. Dovoljno je kliknuti na gumb koji sam napravila radi Vaše ugodnosti 
Upoznajte najvažnije sastojke Vivese Sens Duo Oil:
  • Bajkalska kapica, odnosno ekstrakt iste - vrlo rijedak i teško dostupan sastojak koji obnavlja i ojačava stanice folikula. Uz to, potiče matične stanice, zahvaljujući čemu stimulira uspavane folikule koje počinju proizvoditi nove dlake. Kao rezultat kosa postaje deblja i gušća.
  • Ekstrakt sjemena soje i pšenice - to je snažna obnavljajuća mješavina koja povećava sintezu proteina, zaustavlja ispadanje kose i ojačava korijen dlake (čini je bolje pričvršćenom za kožu).
  • Ulje sjemena kamelije - sjajno hidrira kosu i kožu glave, izglađuje kutikule dlaka i ublažava iritacije. Zahvaljujući tome regulira rad lojnih žlijezda i pruža kosi sjaj.
  • Biotin - poznata tvar koja potiče nastanak keratina, odnosno glavnog graditelja kose. Utječe na ojačanje strukture dlake, zahvaljujući čemu postaje otpornija na oštećenja, npr. povezana s vremenskim uvjetima ili stilizacijom.
  • Ulje sjemena ruže - tvar bogata vitaminima i mikroelementima koja potiče funkcioniranje folikula. Hrani kosu i štiti kožu glave od slobodnih radikala.
Osim spomenutih, u sastav Vivese Senso Duo Oil ulazi još mnoštvo drugih tvari kao ekstrakt cvjetova Tahitia Gardenia, arginin, mliječna kiselina, ulje sjemena pasjeg trna, arganovo ulje ili ekstrakt lista ružmarina. Sve u svemu, oko 30 prirodnih tvari koje potiču poboljšanje zdravlja i izgleda kose na različitim razinama.
Korištenje Vivese Senso Duo korak po korak
Tretman Vivese Senso Duo ne zahtijeva puno napora. Dovoljno je da malu količinu ulja Vivese Senso Duo Oil masirate u kožu glave najmanje 3 puta tjedno i ostavite preko noći. Ja uz to umotavam kosu ručnikom. Možete također iskoristiti i kapicu za kupanje. Ulje ima vrlo gustu konzistenciju i ne ispada s glave, ali bolje spriječiti nego liječiti :). Ujutro perem kosu šamponom Vivese Senso Duo (obično dva puta, u skladu s preporukama stručnjaka) i stiliziram kao uvijek.

  Moje mišljenje o Vivese Senso Duo Oil


Počet ću od toga da tretman Vivese Senso Duo nije u potpunosti uklonio ispadanje kose (uvijek mi nekoliko dlačica ispadne tijekom češljanja ili pranja), ali je kosa izrazito deblja i jača! Promjenu je primijetio čak i moj dečko koji je utvrdio da u posljednje vrijeme ne sreće toliko mojih dlaka u kupatilu Također je kosa sjajnija i prestala lomiti (to je moj vječni problem jer imam visokoporoznu kosu). Također sam primijetila veliki broj novih dlačica (tzv. baby hair iznad čela).
Za koga je Vivese Senso Duo?
Zahvaljujući svom bogatom sastavu i lakoj formuli ulje odgovara svakom tipu kose. Ipak, nakon 2 mjeseca znam već nešto o tom preparatu za rast kose, tako da bih ga prije svega preporučila svima onima koji:
  • imaju problema s ispadanjem kose (npr. androgena alopecija, alopecija areata, telogeno ćelavljenje)
  • žale se na tanku i rijetku kosu
  • imaju problem s krhkom kosom i stilizacijom iste
  • su prošli kroz invazivne zahvate kao što su bojanje, oksidacija
  • imaju vrlo osjetljivo vlasište koje se lako nadražuje

 Gdje kupiti Vivese Senso Duo Oil?




Iako ulje ima prirodan sastav, nećete ga pronaći u dućanima s biljem. Proizvođač se odlučio na prilično netipičan, ali vjerojatno najugodniji način distribucije - preko SVOJE OFICIJALNE INTERNET STRANICE: . Možemo tamo kupiti odvojeno ulje i šampon ili odmah cijeli komplet. To je toliko ugodno, da je umjesto hodanja do dućana, spremanja itd, dovoljno nekoliko klikova. Uz to, proizvođač se pobrinuo i za uklanjanje najveće mane kupnje preko interneta, odnosno obaveze plaćanja za pošiljku. Ne plaćamo za slanje proizvoda ništa - već je uračunato u vrijednost narudžbe. Uz to, vrijedi pratiti ovu stranicu, jer vrlo često imaju atraktivne promocije - može se dobiti Vivese Senso Duo Oil praktično upola cijene.

Cijena Vivese Senso Duo Oil se možda čini previsokom, ali po mom mišljenju proizvod je vrijedan tog novca. Kupnja u prodavnici biljnih preparata čak i djelića sastojaka koji se nalaze u Senso Duo Oil vjerojatno bi koštala bogatstvo  Kada je riječ o meni, planiram ponavljati ovaj tretman s Vivese Senso Duo nekoliko puta mjesečno jer mi je nažalost svakodnevno korištenje malo skupo.
To je to. Sve u svemu, mogu čiste savjesti preporučiti ovo ulje  Ako nisam sve rekla, više informacija i mišljenja možete pronaći na njihovoj  stranici, facebooku i Instagramu (gdje ćete pronaći također i slike tipa "prije i poslije", ako upišete hashtag #vivesesensoduo). Iza sebe imam već 2 mjeseca tretmana, zanima me kako će izgledati moja kosa za mjesec dana. A imate li Vi već neka iskustva s Vivese Senso Duo? Podijelite ih u komentarima!



Primjedbe