Žene koje se bore protiv intenzivnih akni sjajno znaju koliko je to naporno oboljenje.

Pokrivanje lica korektorima, puderima i tonama drugih preparata često daje suprotne učinke od željenih - izražava samo nesavršenosti kože. Ipak, preparati koji blagotvorno utječu na kožu s aknama su često skupi. Ne treba mučiti kožu sljedećom kemijom koju svakako mora podnositi svaki dan. Često je bolje odlučiti se za prirodne metode koje otklanjaju nesavršenosti - jeftinije su, učinkovitije i zdravije.



            Kvasac ima spasonosan utjecaj na kosu koja (u skladu s namjenom kvasca) raste kao luda. Ipak, nije to jedino što može učiniti s našim izgledom. Duboko čisti lice i može otkloniti čak i najupornije akne. Ipak, u tom slučaju pozornost trebaju obratiti osobe s preosjetljivom kožom - snažno djelovanje može uzrokovati blage iritacije.
  •          ¼ kocke svježeg kvasca
  •          ¼ čaše mlijeka
  •          ¼ čaše vode

Sve sastojke treba temeljito pomiješati i ostaviti na oko 10 minuta na toplom mjestu.  Nakon toga stavljamo gustu smjesu na lice i ostavljamo dok se ne osuši. Masku se može koristiti dva puta tjedno.
Sljedeći, nježniji, način je maska na bazi meda. Tu treba imati na umu konzistenciju meda i činjenicu da masku treba temeljito isprati.
·         150 ml jogurta
·         2 žlice meda
·         sok od 1 limuna
Sastojke treba pomiješati (količina svakog sastojka treba biti slična) i staviti na opranu i osušenu kožu lica. Nakon 15-20 min isprati toplom vodom. Zahvat se može ponoviti svaki drugi dan.
Ove maske ne oduzimaju puno vremena i novca, a na prirodan način čine čuda s kožom.


Primjedbe