Perle Bleue: recenzija nove kreme protiv bora

perle bleue cream

Kao što već sigurno znate, obožavam testirati novosti! I ovog puta je to bio pun pogodak! Zašto


Zbog toga što nova serija kozmetike protiv bora Perle Bleue ima sve što žena može zahtijevati od krema protiv bora...


A može zahtijevati mnogo!


Činjenice su jasne - sve želimo biti vječno mlade. Ja osobno noću sanjam sve vrste bora: mimičke bore, bore pušača (one pored usta), bore na čelu, bore na vratu, bore na dekolteu... I izgleda da je upravo Perle Bleue odgovor na ove probleme. Zašto?

Nekoliko riječi o seriji krema Perle Bleue


Perle Bleue je prva kozmetička linija u kojoj se nalazi tako jedinstven spoj rijetkih aktivnih sastojaka. Zahvaljujući tome može djelovati "na nekoliko frontova" - poboljšava strukturu, boju i čvrstinu kože i zato može savladati sve oznake starenja. Naravno, detaljan opis ovih sastojaka ćete pronaći ispod u recenziji J
Cijeli tretman protiv bora traje oko 1 mjesec - u ovisnosti o vrsti i dubini bora naravno. Žene koje su mlade (25 - 30 godina) i tek počinju koristiti kozmetiku protiv bora, dobivaju učinak glatke kože mnogo brže nego gospođe u zrelijim godinama.
Kozmetička linija Perle Bleue sastoji se od 2 komplementarne kreme: dnevne i noćne. Zahvaljujući tome kreme mogu nadopunjavati svoje djelovanje i cijeli dan raditi na poboljšanju stanja kože. Uz to, estetske kutije u vintage stilu izgledaju lijepo na mojoj polici u kupaoni :) Ali, sigurno Vas zanimaju konkretne stvari.


Sastav Perle Bleue - njega na dvije razine


Dakle, dobivamo 2 kreme protiv bora s jedinstvenim sastavom. Upoznajmo ih bolje!

1) Dnevna krema: Perle Bleue Visage Care Moisturise je namijenjena svakodnevnoj njezi kože. Spaja u sebi djelovanje čak 4 kreme! Hidrira i hrani kožu, štiti je od zagađenja zraka (kao zaštitni sloj), djeluje protiv bora i predstavlja savršenu bazu za šminku. U sastavu ćemo pronaći:

  • shea maslac koji predstavlja bogat izvor A i E vitamina (zvanih "vitamini mladosti"),
  • ulje makadamija oraha koje zaustavlja proces starenja kože jer neutralizira djelovanje slobodnih radikala,
  • ulje chia sjemenki koje predstavlja bogat izvor masnih kiselina i antioksidanata, zahvaljujući čemu poboljšava elastičnost i potiče regeneraciju kože,
  • DermCom kompleks, odnosno ekstrakt gomolje zlatnog šafrana koji je odgovoran za stimulaciju komunikacije među stanicama epidermisa i kože. Zahvaljujući tome povećava proizvodnju kolagena i elastina - elemenata neophodnih za održavanje mladog izgleda kože,
  • trehaloza, odnosno organski spoj koji se nalazi najčešće u biljkama. Pomaže im izdržati teške uvjete, npr. sušu, zahvaljujući svojim svojstvima koja omogućavaju održati odgovarajuću vlagu - pomaže održati pravilnu hidratizaciju kože.

Tajno oružje - snježna alga

snjezna alga

Ipak, najvažniji i najunikatniji aktivni sastojak kreme je  ekstrakt rijetke snježne alge. Zvuči nesvakidašnje (alge obično asociraju više na more) i također ima i nesvakidašnje djelovanje. Što je to?
To je snježna alga, potpuno prirodan sastojak koji se koristi u kozmetici od skora. To je aktivna tvar koja se nalazi u biljkama istog naziva koja im omogućava rast u teškim uvjetima, npr. pod snijegom, na temperaturama ispod nule. Zahvaljujući tome pokazuje regenerativna svojstva i aktivira gen mladosti Klotho (otkriven 1997. godine od strane tima stručnjaka iz Japana). Uz to, potiče lučenje enzima odgovornog za ojačanje, prehranu i izglađivanje kože, a također omekšava epidermis čineći kožu lica glatkom i bez bora.
Više o tom sastojku možete saznati u ovoj snimci proizvođača na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=U_0Kr7Ppyp0&feature=youtu.be

2) Noćna krema: Perle Bleue Active Retention Age je namijenjena naravno za uporabu prije spavanja. Jasno je da je snažnija jer se tijekom sna naše stanice intenzivno regeneriraju. U njoj ćemo pronaći niz aktivnih sastojaka koji hrane, hidratiziraju i prije svega djeluju protiv bora. Sastav je sličan sastavu dnevne kreme, ali ovdje ćemo također pronaći:
  • prirodni kolagen koji ima zadatak nadopuniti manjak kolagena u koži - to je upravo taj sastojak koji odgovara za strukturu kože - "ispunjava" je iznutra, zahvaljujući čemu je čvrsta, glatka i elastična, a bore postaju manje vidljive,
  • bagrem čije bogatstvo minerala omogućava održati pravilno funkcioniranje kože,
  • jojoba ulje, bogato fitosterolima i A, E i F vitaminima. Ovaj sastojak ubrzava regeneraciju kože i ublažuje upale.
Dosta je teorije, kako je to u praksi? Koji je moj dojam nakon 4 tjedna uporabe tretmana za pomlađivanje Perle Bleue?

Kako koristiti Perle Bleue? Moj mali ritual mladosti



Uporaba tretmana protiv bora Perle Bleue je vrlo jednostavna i ugodna - praktično ne zauzima više od 7 minuta dnevno. Jednostavno, svaki dan ujutro i navečer operite temeljito lice, vrat i dekolte (najbolje kao Koreanke - najprije uljem nakon toga gelom, a zatim istrljajte kožu tonikom). Na čistu, osušenu kožu nanosimo tanak sloj kreme i delikatno tapkamo preparat vrhovima prstiju. Također možete odraditi delikatnu masažu kako biste potaknuli cirkulaciju i pripremili kožu na apsorpciju aktivnih sastojaka.
Možete nanositi nešto više kreme na najosjetljivija mjesta - npr. tamo gdje imate dublje bore ili kožu koja zahtijeva učvršćivanje. Ne zaboravite na okolicu očiju - tamo je vrlo delikatna koža kojoj je potrebna Vaša pozornost! Imajte na umu da se u doba plastičnih operacija starost žene vidi na vratu i dekolteu - zbog toga nanosite ovu blagotvornu kremu također i na ta mjesta i nitko neće znati koliko zbilja imate godina ;)
Dnevna krema je lagana i upija se vrlo brzo i zato nanošenje šminke odmah nakon kreme ne predstavlja bilo kakav problem. Noćna krema ima nešto bogatiju formulu i tanak filter se održava na licu nešto duže.

Moja ocjena Perle Bleue

perle bleue

Testirala sam mnogo krema protiv bora u životu, ali nijedna me do sada nije tako pozitivno iznenadila. Perle Bleue ima jako ugodan i delikatan miris. Štoviše, nije nadražila moju alergičnu kožu - a to je za mene vrlo važno! Kada je riječ o glađenju bora, iskreno, vidim sitne rezultate. Možda nisu onakvi kako sam očekivala, moje mimičke bore se nisu izgladile potpuno, ali svakako su znatno pliće, a to je već uspjeh. :)
Vidim trenutačno poboljšanje izgleda svoje kože. Nije više siva i hrapava, dobila je zdravu boju, sjajna je i ima ujednačenu strukturu. Koža lica je vrlo mekana i glatka na dodir, gotovo baršunasta što mi se jako sviđa. Također sam primijetila da je koža postala zategnutija, posebno u okolici očiju i usta. Zahvaljujući tome poboljšao se oblik mog lica i ne izgledam kao da sam vječno umorna. Iskreno, dobila sam i nekoliko komplimenata u zadnje vrijeme ;)

Cijena Perle Bleue
Ima li Perle Bleue neke minuse uopće? Po mom mišljenju to je dosta visoka cijena. Naravno, krema je vrlo inovativna i nećemo pronaći kremu sličnog sastava na tržištu. Možda ako uvezemo iz inozemstva, ali to su već vrlo visoki troškovi. Sam izgled i pakiranje također svjedoče o tome da je ovo luksuzna krema najviše kvalitete. S druge strane, ako naiđemo na dobru promociju na internetu, možemo kremu kupiti za sasvim razuman novac. A onda možemo uživati u najvišoj kvaliteti za pristupačnu cijenu.
Ono što mi se zbilja sviđa u ovoj kremi je to što je se može koristiti i kao "svakodnevnu" kremu (ako imamo novac za to naravno) i kao jednokratan tretman. U drugom slučaju imamo "injekciju" vrlo jakih aktivnih tvari koja će poboljšati stanje naše kože - nešto kao kozmetički zahvat, ali sigurno zdravije i jeftinije.

Gdje kupiti Perle Bleue?
krema perle bleue

I tu imamo malo iznenađenje. Uvijek kada idem u drogeriju udavljena sam izborom - krema protiv bora 20+, krema protiv bora 30+, 40+, 50+, krema protiv bora ispod očiju, krema protiv bora oko usta, krema s ovim, krema s onim... Najgore je to da, umjesto da kupim jednu, dobru kremu, izlazim s cijelom torbom krema (i znatno praznijim računom).
S Perle Bleue nisam imala taj problem - komplet je dostupan isključivo na internet stranici proizvođača. Dakle, nećete ga pronaći u drogerijama. Ako ste upravo pomislili: "aaa znači još i troškovi dostave!" opustite se - uključeni su u vrijednost narudžbe J Možete također potražiti Perle Bleue na njuškalu ali ne znam da li je to oficijalna distribucija. Zato je najbolje da to uradite preko ove stranice.

Da li preporučujem kremu Perle Bleue? Naravno da da ;) Sama sam potrošila prva 2 pakiranja i čekam pošiljku sa sljedećim kompletom za dan i noć.
Krema Perle Bleue također dobiva dobre ocjene na raznim portalima, kao npr. na forumima. Također dobiva mnoge pozitivne komentare na Facebooku (preporučujem da pratite stranicu jer možete naići na atraktivne promocije). Ako nisam dovoljno napisala i želite saznati više o Perle Bleue, posjetite stranicu proizvođača - vrlo je pregledna i sadrži mnoge dragocjene informacije.
A koje je Vaše mišljenje? Je li netko probao već kremu Perle Bleue? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima.

Primjedbe