Produživanje noktiju - koja od ove 3 metode je najbolja za Vas?

Njegovani dlanovi, lakirani nokti i njegovane zanoktice predstavljaju "posjetnicu" svake žene. Kako bismo uljepšali ono što je jako bitno za izgled svake od nas, možemo otići kod kozmetičarke na lakiranje, stilizaciju, ali i produživanje noktiju. Metoda ima mnogo i nikada ne znamo koja predstavlja najbolji izbor. Ispod ću Vam predstaviti 3 najpopularnija načina produživanja noktiju i njihove glavne vrline i mane. 




Vrlo je važno izabrati metodu koja ne oštećuje nokat (ili barem radi to iznimno blago), a uz to je bitno i da se ne polomi narednog mjeseca. Obično u kozmetičkim salonima možemo birati između gela, akrila ili klasičnih tipsa, ali se ipak sve češće koristi metoda fiberglass.
Gel
Prva metoda je produživanje noktiju pomoću gela. Stavljamo na nokte gel koji se zatim stvrdnjava pomoću UV lampe. Može ga se staviti na tipse ili posebno pripremljenu šablonu. Nokat produžen ovom metodom nakon turpijanja izgleda kao prirodan i ne privlači pozornost kao npr. tipsa. Glavna prednost je činjenica da je produživanje pomoću gela gotovo neinvazivno i ne oslobađa miris. S druge strane, ogromna mana je delikatnost ovakvih noktiju - gel se vrlo često raspada ili jednostavno lomi, zbog čega češće moramo posjećivati kozmetičarku i naravno - potrošiti više novca. Kemijska reakcija izazvana UV lampom može izazvati blagu neugodnost, ali ne predstavlja to neku veliku bol. Osim toga, kozmetičarka također mora skidati gel - samostalno skidanje dovodi do uništavanja, raslojavanja i lomljenja noktiju.     
Akril
            Sljedeća mogućnost je akril. Produživanje noktiju pomoću akrilne mase, nasuprot gelu, zahtijeva veće vještine i ogromnu preciznost. Ali, ako vjerujete svojoj kozmetičarki, ova opcija je sigurno trajnija, a nokat se ne može polomiti. Ona se suši gotovo odmah, zahvaljujući čemu nema straha da ćemo prekratko držati dlanove pod lampom. Nažalost, akril jako suši nokte i kožu oko noktiju, zbog čega ne treba zaboraviti na svakodnevnu hidratizaciju.
Fiberglass
            Najvjerojatnije je najbolja metoda produživanja noktiju (iako teško dostupna) fiberglass. Temelji se na stavljanju sloja svilenih vlakana na nokat. Ova vlakna izgledaju potpuno prirodno, a osim toga ne štete noktima, već ih i prehranjuju. Fiberglass trajno ojačava nokte, ne samo tijekom manikure. Ova "maska" se stavlja na period od 6 tjedana. Jedina mana je nepostojanje mogućnosti dodavanja dekoracija, tako da ovo nikako nije dobar izbor za obožavateljice bogato sređenih noktiju.

            Što je najvažnije, treba imati na umu da svaka od nas ima drugačije nokte i teško je pronaći univerzalnu metodu produživanja istih. Ja ostajem obožavateljica tvrdog i izdržljivog akrila, drugi nikada neće odustati od gela, a treći se odlučuju na običan lak za nokte. Možda će ipak neke od Vas obratiti pozornost na pomenuti fiberglass i povjerovati njegovoj hranjivoj snazi. 

Primjedbe