Kako imati prirodno lijepe trepavice?


Odnosno, jednominutni genijalni trikovi za duge i guste trepavice za nestrpljive



            Svaka od nas sanja o lijepim, dugim, gustim, a najbolje - prirodnim trepavicama. Strpljivije žene ulažu (veliki) novac u maske, ulja, suplemente. Druge idu prečacom i posjećuju kozmetičarku koja lijepe trepavice jamči u nekoliko minuta ili drogeriju koja prodaje snove u kutijama. Ostale svoju sudbinu ostavljaju preparatima ili se jednostavno mire s kratkim trepavicama. Ali ne treba nam puno vremena, novca i napora kako bismo postigli željeni učinak na kapcima.

Stavite puder na nos i... trepavice
            Najlakši način je jednostavno uporaba pudera. Nakon stavljanja prvog sloja maskare, moramo samo nježno napudrati trepavice od korijena ka vrhu - to će uzrokovati da budu gušće i "sočne". Zatim, tuširamo ih temeljito od korijena (staviti četkicu do samog kapka) kako bismo sakrili svijetlu boju pudera. Kada se tuš osuši, možemo ponovno staviti malu količinu istog na same vrhove - prevelika količina ih može zalijepiti i pokvariti cijeli učinak.

Trepavice kao od vate
            Sljedeća metoda u koju nema svatko povjerenja je uporaba... vate. Kada već stavimo masku ili tuš, moramo nekoliko puta kistom dodirnuti vatu, a zatim pročešljati trepavice. Odmah tuširamo bijela vlakna, a postupak ponavljamo nekoliko puta - sve do postizanja željenog efekta. Metoda zvuči nevjerojatno, ali čini čuda.

(Ne)obična maskara
            Uvijek također možemo kupiti maskaru za produživanje koja (slično kao vata) ostavlja na trepavicama sitna vlakna, tako da je učinak približan. Ipak, to treba raditi metodom pokušaja i pogrešaka jer su svake trepavice drugačije (deblje, tanje, druge hidratiziranosti) i ne možemo slijepo vjerovati mišljenju prijatelja.
              
Strpljivost se isplati :)

            Kada ipak želimo postići dugotrajan učinak, najbolje je investirati u maske i suplemente. Korištenje suplemenata s hijaluronskom kiselinom ili B5 vitaminom ponekad donosi željeni učinak. Također možemo računati na snagu ricinusovog ulja koje treba nježno umasirati u kapke i pomoći će ubrzo. U tom slučaju se mnogo više isplati strpljivost za maske koje zbilja čine čuda pri duljem korištenju, a uz to nikakvi umjetni nadomjestci ne mogu zamijeniti lijepe i prirodne trepavice. Budimo iskreni - mnogo je bolje zadržati svoje trepavice dulje, bez obaveze bojanja istih.

Primjedbe