Sokovi koji će spasiti Vašu kožu


Koža lica može se njegovati na više načina – možete na nju stavljati kremu, maske ili koristiti četkice za čišćenje lica. Međutim, teško zaboravljamo da se lijepa koža može također postići djelovanjem iznutra, a to je uvijek učinkovitija i trajnija metoda. No, kako to napraviti brzo i jednostavno?


Jabuke
Jabuke imaju spasonosni utjecaj na naše zdravlje i izgled. Sadrže antioksidante, a u njihovoj se kori nalazi velika doza kvercitina koja sprječava starenje kože i pojavljivanje prvih bora. Kiseline koje se nalaze u jabukama djeluju kao piling i rasvjetljavaju kožu, zbog čega ima lijep sjaj i ostaje mlada mnogo godina. Osim toga, jedenje jabuka pomaže u održavanju pravilne težine, zato čaša svježeg soka (najbolje natašte!) može učiniti čuda s našim izgledom.  
Jagode
Sezona jagoda bliži se kraju, ali vrijedi voditi računa o tome da baš one sadrže ogromne količine vitamina C koji gladi kožu lica, daje joj sjaj i popravlja oštećenja različitog podrijetla. Askorbinska kiselina odlično djeluje u obliku maske ili kreme, ali se učinci vide i nakon nadoknađivanja vitamina „iznutra“. A ako je baš ovaj sastojak toliko bitan u jagodama, dobro je posegnuti i za limunom koji je kod nas cijelu godinu, a sadrži podjednaku količinu vitamina C.
Banane
Sljedeće voće koje spašava izgled naše kože lica je banana. Jako je dobar izvor kalija, čiji nedostatak uzrokuje suhu i sivu kožu bez sjaja. Kao rezultat, koža lica vječno izgleda staro i umorno jer gubi svoju čvrstoću. Važno je voditi računa i o vitaminu A, koji se u velikim količinama nalazi u bananama i koji garantira dužu mladost. Banana miksana s jabukom može biti odlični način za suhu kožu – čak dlanova ili laktova.


Primjedbe