Domaći trikovi za trajnu šminku

Trajna šminka bez kupovanja posebne, skupe kozmetike? Naravno da da! U ovom ću članku predstaviti nekoliko jednostavnih, domaćih trikova



Hidratacija čini čuda
Prije šminke uvjerite se da je Vaša koža pravilno hidratizirana – suha mjesta ne samo da izgledaju loše, već i ne drže šminku dugo. Dnevne kreme moraju imati blagu konzistenciju kako ne bi mastile i opteretile kožu – masni sloj neće zadržati niti najskuplju podlogu za šminku. Moraju se također brzo upijati kako nam ne bi ujutro krale dragocjene minute. Dobra je podloga masna kozmetika ili ona koja sadrži aktivne tvari: kiseline, vitamin C ili retinol.
Puder je najbolji učvršćivač
Puder u prahu izvrsno učvršćuje šminku i sprječava njezino razmazivanje. Najbolje ga je stavljati jastučićem za nanošenje pudra nježno ga utapkavajući u kožu – učinak će biti trajniji, a lice će manje sijati. Puder u prahu će mnogo sati održati na svojem mjestu korektor i podlogu (pomaže čak i na visokoj temperaturi). 
Crvene usne cijelu noć
Što napraviti da karmin ne nestane ili ne bude pojeden nakon sat vremena od izlaska iz kuće? Kao prvo – karmin nanosite na usne četkicom i nježno utapkavajte proizvod u usne (trljanje i mazanje daju kraći učinak). Zatim, nježno napudrajte usne kako biste „zamrznuli“ učinak i ponovno stavite karmin na usne (ovdje više nije potrebna četkica). Nažalost, ako su u pitanju sjajila, manje su izdržljiva i u tom slučaju treba birati trajnije proizvode.


Primjedbe