3 trika za masnu kosu, 2. dio




Promijenite šampon na... šampone!

Zamašćivanje kože glave može (paradoksalno) biti rezultat... prekomjerne njege koja isušuje i iritira kožu. Zato bi sredstva za pranje kose trebala biti posebno blaga. Vjerojatno ste primijetile da se Vaša koža brzo navikava na jedno sredstvo, a njegovi se najbolji učinci vide samo tijekom prvih tjedana korištenja. Baš to ne možemo dopustiti! Korištenje dva šampona naizmjenično je metoda koju preporučuju dermatolozi i triholozi. Oba bi sredstva trebala biti blaga, a najbolje bi bilo da u njihovom sastavu nema varljivog natrijuma dodecila sulfata i natrijeva klorida. Najlakše je (i najjeftinije) posegnuti za šamponima za djecu umjesto za frizerskim ili ljekovitim šamponima.  
Crni kim kao lijek za sve
Redovito trljanje ulja od crnog kima u kožu glave (prije noći ili 2–3 sata prije pranja) može iznenaditi svaku od nas. Kao prvo, ima antibakterijska i antifungalna svojstva, zbog čega uklanja perut i druge neugodne simptome. Osim toga, zaustavlja ispadanje kose i hrani njezine folikule, što rezultira ekspresnim rastom i poboljšanjem njezine kondicije. Prednosti crnog kima mogu se navoditi satima, ali nama je najbitniji njegov utjecaj na kožu glave. Kao što sam već pisala: baš koža utječe na zamašćivanje kose, zato neće biti svježa više nego jedan dan ako se dobro ne pobrinemo za osnovna pitanja. A crni je kim u ovom slučaju jednostavan spas.
Ova 3 banalna trika čine čuda, a što je bitno, ne opterećuju budžet. No, treba pokazati veliko strpljenje – nijedan neće početi djelovati u 24 sata J


Primjedbe