3 trika za masnu kosu, 1. dio

Puno žena poznaje problem masne kose – svakodnevno pranje, sušenje, modeliranje, tih 30 minuta sna manje, što boli dva puta jače ujutro prije škole ili posla. Srećom, ima nekoliko banalnih trikova za barem jedan dan duže čistu kosu i nekoliko njih ću predstaviti u ovom postu.



Razlozi masne kose mogu biti različiti – hormonski poremećaji, loša prehrana, nedostatak vitamina. Međutim, neovisno o tome što jedemo i nadoknađujemo li vitamine, teško je održati svježu i njegovanu kosu tijekom ljetnih vrućina. Naravno, kada je problem stvarno ozbiljan bez obzira na temperaturu, važno je svratiti dermatologu – to može biti upala kože glave, gljivična infekcija i drugi poremećaji. 

Odviknite kosu od pranja
Ako se kosa može naviknuti na često pranje, može se i od toga odviknuti! Prekomjerno čišćenje kose od sebuma uzrokuje to da se brže masti – jednostavno je razmazujemo. Nažalost, to ima dodatne nuspojave: prekomjerno pranje utječe na uništavanje i isušivanje kose, te uzima puno vremena i novca. Međutim, morate si dati vremena i uvesti promjene korak po korak – nepranje kose tjedan dana ne pomaže, to je obični mit J Takav proces može trajati čak nekoliko mjeseci, a promjene ćete primjećivati postupno. U svakom slučaju, kunem se da vrijedi – učinci su izvrsni!

To je osnovna metoda spašavanja svoje kose od svakodnevnog čišćenja. Inovativnije ćete naći u drugom djelu članka. 

Primjedbe