Bademovo ulje - spas za kožu

Gotovo svaka od nas bori se protiv kožnih problema. Sušenje, celulit, modri podočnjaci - zvuči poznato, zar ne? Ali ne brinite! Postoji prirodni preparat koji će pobijediti sve: bademovo ulje. Ono poboljšava čvrstoću i elastičnost kože, regenerira epidermis i preokreće proces starenja. Bogato je masnim kiselinama i A, E, D vitaminima, kao i onima iz B skupine. Pridobiva ga se iz hladno prešanih plodova badema. A zahvaljujući rasprostranjenosti badema, ovo ulje obično nije skupo - bez problema ćete ga kupiti u biljnim trgovinama ili preko interneta, a naći ćete ga također i u sastavu mnogih preparata. Očigledno ga posebno vole Talijanke. Ispod Vam predstavljam nekoliko načina za iskorištavanje ovog ulja. Jeste li spremni na bademovu revoluciju? ;)

Piling za tijelo
Nekoliko kapi bademovog ulja pomiješamo sa žlicom mljevene, pečene kave ili šećera. Tako pripremljen piling stavljamo na kožu lica ili tijela i nježno trljamo, nakon čega ispiramo toplom vodom.

Maska za tamne podočnjake
2 žličice ulja pomiješamo s 2 žličice meda i 1 žličicom masnog mlijeka. Tako pripremljenu mješavinu stavljamo na kožu ispod očiju i držimo oko 15 minuta, nakon čega je uklanjamo pomoću blaznice. Zahvat ponavljamo 1-2 puta tjedno.

Skidanje šminke
Dovoljno je da malo ulja nanesemo na blaznicu i držimo je 1-2 minute na mjestu s kojeg želimo skinuti šminku. A kada već uklonimo najdeblje slojeve, još jednom istrljamo lice novom blaznicom s novom porcijom ulja. Na taj način ćemo sjajno nahraniti kožu!

Balzam za usne
Umjesto kreme za suhe usne stavljamo malo ulja :)

Hidratizacija stopala i dlanova
Ulje masiramo u opranu i osušenu kožu. Brzo se upija i ne ostavlja mastan sloj, a prije svega je nježno za kožu i vrlo hranjivo. Nekoliko kapi ulja također možemo dodati u naš omiljen balzam ili kremu.

Znate li još neki način uporabe bademovog ulja? :) Napišite u komentaru!

Primjedbe