Vrijedi li napraviti hibridnu manikuru?

Obožavam imati prelijepe i njegovane ruke, ali nažalost obično nemam vremena za lakiranje noktiju. Osim toga, tradicionalni lak se brzo skida, zbog čega nokti prestaju izgledati uredno. Upravo se zato čini da je hibrid najbolji način za njegu noktiju za prezauzete djevojke. Ipak, dugo sam razmišljala hoće li štetiti mojim noktima? Ako i dalje razmišljate je li ovaj zahvat odgovarajuć za Vas - evo nekoliko smjernica na što treba obratiti pozornost kada je riječ o hibridu :)


1. Pouzdan salon. Ne pravite hibridnu manikuru sami ako niste prošli kroz odgovarajući tečaj. Za pravilno provođenje cijelog procesa obavezno je iskustvo i poznavanje strukture i problema noktiju, kao i preparata koje trebate koristiti tijekom procesa.

2. Zdravi nokti. Izbjegavajte stavljanje hibrida na jako oštećene nokte. Tijekom skidanja hibrida pogoršat ćete situaciju. Najprije se potrudite nahraniti i obnoviti nokte. Provedite hranjiv tretman ili tretman arganovim uljem. Dobar način za prehranu noktiju je također želatinasta kupka.

3. Pažljivo rezanje zanoktica. Prije lakiranja manikerka mora izrezati zanoktice i nikako smije koristiti omekšivač za nokte. U spoju s lakom i UV svjetlom može uzrokovati alergijsku reakciju.

4. Odgovarajuće turpijanje i matiranje. Nakon rezanja zanoktica treba izravnati i isturpijati nokte. Kako bi se lak bolje držao, potrebno je također nježno matirati nokat. Ovaj trenutak je ključan - treba voditi računa da se ne ošteti površina nokta. Zato rašpica za poliranje mora biti vrlo nježna i imati gradaciju 100/180.

5. Temeljito čišćenje i odmašćivanje. Kako bi se dulje uživalo u veličanstvenoj boji noktiju, prije lakiranja ih treba temeljito očistiti i odmastiti.

6. Odgovarajuća aplikacija laka. Česta greška u hibridnoj manikuri je nanošenje predebelih slojeva laka. Tada se on ne suši na odgovarajuć način i brzo se skida. Slojevi moraju biti tanki, a također se ne smije zaboraviti na donji rub nokta - to će minimalizirati rizik od nastanka oštećenja nokta i skidanja laka.

7. Odgovarajuća metoda skidanja hibrida. Skidanje hibrida je ključni element. To je trenutak u kojem se nokat može oštetiti. Dakle, treba paziti. Prvo, treba delikatno matirati lak turpijom - zahvaljujući čemu će tekućina za rastvaranje hibrida bolje rastvoriti isti. Nakon matiranja laka, prste treba omotati vatom natopljenom tekućinom za rastvaranje laka i osigurati aluminijskom folijom. Nakon petnaest minuta lak je već toliko mekan da ga se može ukloniti. Važno: u tu svrhu koristimo isključivo drvenu lopaticu. Zabranjeno je grebati lak na silu i koristiti metalne alate - to može oštetiti nokat!

8. Pauza između hibrida. Nakon skidanja hibrida treba omogućiti noktima predah: aplicirati maske, provoditi domaće tretmane uljem ili želatinastu kupku.


A pravite li Vi hibridnu manikuru? Kako hranite svoje nokte nakon skidanja laka? :)


Primjedbe