Ljuštenje pokožice – kućne metode za piling

Piling je najbolji prijatelj njegovane kože. Ova intervencija ljušti mrtvu pokožicu, osvježava, posvjetljuje i ističe prirodnu ljepotu kože.


Danas ću s Vama podijeliti recepte za prirodan piling. Piling pripremljen samostalno kod kuće je mnogo bolji nego onaj iz drogerije jer sadrži isključivo prirodne sastojke, bez bilo kakve kemije i „poboljšavača“.


1. Piling od šećera

To je jedan od najpopularnijih recepata za kućni piling tijela. Sadrži samo 3 sastojka, ali je vrlo učinkovit – ostavlja kožu nevjerojatno glatkom.

Kako bi ga se pripremilo, dovoljno je dobro pomiješati 2 žlice šećera (smeđeg ili bijelog) i 1 žlicu kokosovog ili maslinovog ulja. Možete također dodati ½ žlice E vitamina ili gel iz kapsule s E vitaminom.

2. Piling od kave

Piling od kave možete koristiti kako za lice, tako i za tijelo. Pozor – pomaže pobijediti celulit ;)

Za pripremu pilinga od kave za lice treba pomiješati 3 žličice taloga nakon popijene kave, 5 žličica maslinovog ulja i 1 žličicu mljevenog cimeta.

Kako bi se napravio piling od kave za tijelo treba u gotovu mješavinu dodati malo gela za tuširanje.

3. Voćno-povrtni piling za lice

Vrlo ugodna intervencija za tijelo i dušu. Temeljito hrani i hidrira.

Isitnite dok ne nastane tekuća kaša jedan kolut kivija, limuna, krastavca, rajčice, naranče i grejpfruta – i gotovo! Kako biste napravili verziju za cijelo tijelo, jednostavno povećajte količinu.

4. Piling od kokosa i limete

Ovo je moj omiljeni piling, obožavam njegov miris!
Trebate sok od 2 limete, 1 šalicu smeđeg šećera i veliku žlicu kokosovog ulja. Dovoljno je pomiješati sve te sastojke i gotovo je – možete ga koristiti za kožu cijelog tijela.


Podijelite s nama obavezno zanimljive recepte za pilinge koje Vi koristite! :)

Primjedbe