Što mora sadržavati noćna krema?



S godinama koža prirodno proizvodi sve manje kolagena koji je između ostalog odgovoran za njezinu glatkoću i gustoću. Do sličnog procesa dolazi kod druge bjelančevine – elastina koji osigurava njezinu elastičnost. Sve brže gubi i vodu i teže je navlažiti. Tim samim postaje manje čvrsta i počinju se pojavljivati bore. Zbog toga, što brže počnete sprječavati posljedice proteklog vremena, to bolje.

Dermatolozi su suglasni da se nema što čekati jer zbog uvjeta u kojima živimo sve ranije nam treba pomoć protiv starenja. Ključni trenutak je između 30. i 40. godine života. Tada vrijedi djelovati preventivno već na prve, sitne promjene i stimulirati kožu kako bi se sve manje uništavala tijekom menopauze koja se pojavljuje oko 50. godine života.

Sastojci zlata vrijedni
Od čega bi se trebala sastojati noćna krema kako biste sve duže mogli uživati u glatkoj koži? Tridesetogodišnjakinji treba koenzim Q10, kolagen i vitamini C i E. Četrdesetogodišnjakinji isto, ali moraju imati veću koncentraciju, a uz to retinol, ceramide, proteine, glikolnu i folnu kiselinu.

Sadrže li vaše kreme navedene sastojke? Čitajte etikete na pakiranjima!

Primjedbe