3 učinkovita načina za suhe i ispucale vrhove kose

Vjerojatno većina nas ima isti problem da čak ako je vlasište kose masno, vrhovi su suhi i „rascvjetani“. Kako bismo spasili frizuru, trčimo frizeru i šišamo ružne vrhove. To često znači značajno skraćivanje kose što se ne poklapa uvijek s našim željama i interesom. Kako se onda pobrinuti za vrhove da bi bili zdravi, jaki i neispucali? Pred vama je 5 domaćih trikova:

#1 Maska od avokada

Ovo je prirodan način za umirivanje suhih vrhova. Maska od avokada duboko hrani i vlaži. A uzrok tome je to što postaju ljepši. Kako je napraviti?
Od 1/4 zrelog, mekog avokada pravim kašu u koju dodajem žlicu običnog jogurta i žlicu meda. Sve miješam i gotovo! Regenerator za kosu koristim kao drogerijski regenerator pod tušem. Savjet: Stavljajte ga samo na vrhove jer regenerator dosta jako opterećuje kosu. Na vrhove će djelovati savršeno, no stavljen na cijelu dužinu kose će uzrokovati njihovo opterećenje i kosa će izgledati zapušteno.

#2 Stavljanje ulja na kosu na noć

Već dugo unazad, prirodna ulja za njegu kose i kože izazivaju pravu senzaciju među obožavateljicama prirodne njege. I ne bez razloga – noćna ulja imaju veliku moć! Intenzivno vlaže, hrane i sprječavaju iritaciju. Jedini je problem odabir odgovarajućeg ulja koje će djelovati na naše konkretne potrebe. Zato metodom pokušaja i pogrešaka izaberite odgovarajuće ulje za njegu vaših vrhova i koristite ga svaki dan.

#3 Sušenje hladnim mlazom zraka fena

Takav zahvat sušenja kose sigurno traje puno duže nego sušenje toplim zrakom. No bez dvojbi, isplati se jer je blagotvorno ne samo za vrhove, već i za cijelu kosu. Sušeći kosu isključivo hladnim mlazom zraka brzo ćete vidjeti pozitivnu razliku – kosa će biti ljepša, a vrhovi uredni.

A kakvi su vaši trikovi za neposlušne vrhove? Čekam vaše savjete! :)

Primjedbe