Glina za akne – koju izabrati?

Poznato je da je glina veoma efikasno sredstvo u borbi protiv akni. Ipak ne zna svaka od nas žena koju od ponuđenih izabrati, kako bi postigla zadovoljavajuće rezultate. Ako želiš ukloniti višak toksina iz kože lica trebaš redovno koristiti masku od prirodne gline. Samo, koju izabrati?









ZELENA GLINA – najbolja za masnu kožu koja je sklona bubuljicama. Ima dezinfekcijsko i umirujuće djelovanje i također uklanja masnoću, čišćava i regenerira.

CRVENA GLINA – uklanja višak neželjenog sebuma i nečistoću s kože. Slično kao zelena, odlična je za njegu svih tipova kože, a pogotovo za masnu kožu . Osim toga ima blagotvoran učinak na osjetljivu kožu, kao i na popucane kapilare jer je malo blaža od svoje zelene kolegice.


ŽUTA GLINA – u principu ne razlikuje se puno od crvene, osnovna razlika je u sadržaju željezovog oksida, kojeg crvena sadrži više. Koristi se također za masnu, mješovitu i kožu s aknama.

BIJELA GLINA – svoju popularnost duguje činjenici da zatvara pore, kao i posjedovanju nutritivnih i regenerativnih svojstava.
Sve to ju čini najprikladnijom za njegu suhe, nježne, osjetljive i zrele kože. Ima umirujuće djelovanje i potiče zarastanje rana.

Primjedbe