Pomaže li zeleni čaj pri mršavljenju?

On ima svoje pristaše, ali ne onoliko koliko njegov crni rođak. To je zbog karakterističnog gorkog okusa koji ne odgovara svakome. Ali čak i ljubitelji cijene njegova svojstva blagotvorna za zdravlje. Važno je napomenuti da se smatra čajem s najviše ljekovitih svojstava pogodnih i za mršavljenje. Pomaže li zaista pri mršavljenju?



Što sadrži zeleni čaj?

Sadrži antioksidanse, bojila, vitamine, flor, magnezij, kalij i bakar. To je razlog zašto se puno priča o njegovom pozitivnom djelovanju na kožu, štoviše, ima učinak protiv raka, protiv ateroskleroze, anticelulitni učinak, a također pomaže koncentraciji. Redovito ispijanje čaja snižava trigliceride i kolesterol, što zapravo smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Zeleni čaj - mršavljenje

Svatko tko se brine o svom zdravlju i hrani se svjesno treba redovito ispijati napitak od listova zelenog čaja. Zašto? Zbog njegovih antioksidativnih i pročišćavajućih svojstava. Međutim, za sve one koji računaju na to da će skinuti višak kilograma, imam tužnu vijest - zeleni čaj ne utječe na mršavljenje.

Da, pokazuje pozitivan učinak na metabolizam, nježno ga ubrzava i pomaže ukloniti otpadne tvari. Međutim, treba naglasiti da to nije lijek za prekomjernu težinu ili pretilost. Dakle, redovito ispijanje zelenog čaja neće imati nikakvog učinka na mršavljenje.

Primjedbe