Laminacija kose – što je to i na čemu se temelji?

Nedavno sam u drogeriji vidjela vrećicu s nekakvom tekućinom unutra a na ambalaži je bilo napisano da služi za postupak laminiranja kose. A onda sam se pitala .... Što je to laminacija kose?



Ispostavilo se da sam bila nekoliko godina u zaostatku što se tiče informacija o tretmanima za njegu kose ... Pa, to je vrlo popularna metoda za poboljšanje stanja suhe, oštećene kose s razdvojenim vrhovima. Temelji se na pokrivanju površine kose posebnim materijalom koji ju čini otpornom na vlagu i mehanička oštećenja. Nakon pravilno izvedenog tretmana kosa postaje glatka, sjajna i u izrazito boljoj formi. Ne zapliće se, mekana je na dodir, može se lako raščešljati. Navodno čak i zaglađuje kovrče. A u slučaju tanke kose mogu je čak i izravnati!


Na internetu sam pročitala da je to još uvijek nije vrlo popularan način njege, ali blogerice su izumile način kako da to učine same. Što će Vam za to biti potrebno?
  • Žlica jestive želatine
  • dvije do tri žlice vruće vode
  • žlica regeneratora
Želatinu trebate otopiti u vodi, a kad nestanu grudice, treba ju pomiješati s kozmetičkim preparatom. Dobivenu kašu se zatim nanosi na cijelu kosu. Na to se stavlja kapa od folije i čeka se do 45 minuta. Nakon toga, isperite kosu hladnom vodom, iščetkajte i osušite. PAŽNJA! laminacija voli visoke temperature, tako da je najbolje da to učinite sušilom za kosu postavljenom na vrući zrak. Učinak bi trebao biti zapanjujući …

Primjedbe