Ananas - izvor zdravlja i ljepote

Može se smatrati blagom donesenim iz Južne Amerike u Europu. Ananas ima puno nutritivnih  vrijednosti. Ublažava upalu i bol, ubrzava zacjeljivanje rana, snižava krvni tlak i podržava  imunološki sustav, a istovremeno potpomaže mršavljenje.

Redovito jedenje ananasa pomože Vam izgubiti višak kilograma, zahvaljujući bromelinu. To je enzim koji potiče razgradnju proteina i olakšava rad želuca i cijelog probavnog sustava. Nemojte ipak misliti, da ćete izgubiti težinu kad budete jele isključivo ananas! Kao i svako voće, također sadrži jednostavne šećere, s kojima ne bi trebalo pretjerivati. Dakle, ključ uspjeha je zdrava i uravnotežena prehrana (koja uključuje ananas) i puno vježbanja!

Također, nemojte zaboraviti da nije preporučeno kombinirati ananas s lijekovima, npr. u slučaju antibiotika - ananas može pojačati njihovo djelovanje.

Ananas se također koristi i u kozmetici. Njegov ekstrakt se koristi u proizvodima za njegu kože i noktiju. Možete također same pripremiti jednostavnu kremu za nokte i zanoktice. Dovoljno je da u zdjeli pomiješate sok od ananasa s maslinovim uljem. Redovito mazanje ruku tom mješavinom učinit će Vaše nokte zdravim, a kožu glatkom.


senso duo

Primjedbe