Domaće metode u borbi protiv akni

 Valjda je svaka od nas imala problema s odvratnim aknama... Sjećam se da je to bio veliki problem za mene. Nisam bila u stanju gledati svoje lice u zrcalu... Nikakvi kozmetički proizvodi mi nisu pomagali... Testirala sam sve moguće novosti, išla kod dermatologa i kozmetologa, ali te posjete nisu dale željene učinke. Na kraju sam se odlučila za prirodne metode i do danas mi je žao što to nisam uradila ranije. 

Jagode

Jedite puno jagoda! Oni su vrijedan izvor vitamina C, flavona i flavonoida. Djeluju baktericidno, hrane kožu. Ekstrakt jagoda se često pojavljuje u sastavu različite kozmetike za njegu oštećene i suhe kože.


Kefir

Sadrži mnogo bjelančevina, vitamina B2, B12, D i korisnih bakterija, kefir je zakon! Ne samo da gasi žeđ, ali i ublažava bol. (Posebno se preporučuje za opekline kože uzrokovane pretjeranim izlaganjem suncu!) Kefir izuzetno dobro djeluje na poboljšanje izgleda kože sklone aknama.


Kvasac

To vjerojatno neće biti veliko otkriće za Vas, ali ako bi se desilo da neka od Vas za to ne zna, onda ću Vam reći - od pivskog kvasca se može napraviti odlična maska za lice. Dovoljno je samo pomiješati malo kvasca i dvije žlice mlijeka i tako pripremljenu masu staviti na lice. Nakon petnaest minuta vidjet ćete da je Vaša koža glatka i svilenkasta. Zašto? Pivski kvasac sadrži mnogo vitamina, proteina i minerala te krom.
 

 Jaja

Sadrže niz vitamina: A, B, D, E, H i minerala, kao što su sumpor, fosfor, magnezij, kalij, natrij, cink, mangan, bakar, silicij, klor, jod, fluor, željezo. Ako imate osip, redovito koristite masku za lice s bjelanjkom. Nije teška za pripremu. Morate pomiješati jedan bjelanjak sa sokom od pola limuna i pripremljenu masu staviti na lice na petnaest minuta.


Naravno, ako ste alergični na kokošja jaja, to nije rješenje za Vas. To su samo neke kućne metode, koje već godinama pomažu ljudima diljem svijeta u borbi protiv akni. Kakve su Vaše preporuke?



senso duo
 

Primjedbe