Moji omiljeni obroci iz dijete


Pasulj na meksički način


senso duo


Sastojci (4 porcije)

» 400g crvenog pasulja
» 4 čili paprike
» 1 mali luk
» 1 žličica repičnog ulja
» sol
» 200 g riže

Način pripreme

Zalijte pasulj vodom i ostavite preko noći. U istoj vodi kuhajte pasulj dok ne postane mek. Ocijedite. Ogulite luk i isjeckajte na sitne kockice. Čili papriku također isjeckajte (zajedno sa sjemenkama). Zagrijte ulje u loncu. Stavite luk i sjeckanu papriku. Pržite oko 3 minuta, dodajte sol. Stavite skuhan pasulj i dobro izmiješajte. Poslužite odmah s rižom.


Ragout od ribe s povrćem


senso duo

Sastojci (4 porcije)

» 600 g ribljih fileta
» 2 crvene paprike
» 1 krastavac
» 2 luka
» 1 češanj češnjaka
» 50g pirea od rajčica
» 2 žlice maslinovog ulja
» 1 žlica slatke paprike
» 2 žlice pavlake s malim udjelom masnoće
» 2 žlice sjeckanog peršina
» 2 kriške integralnog kruha (za svaku porciju)

Način pripreme

Isjeckajte ribu na male komade i stavite u marinadu od soli na 20 minuta. Ogulite krastavac i isijecite uzduž, izbacite sjemenke i isjeckajte ga na manje komade.Isijecite papriku na četvrtine, očistite od sjemenki i također isjeckajte na male komade. Ogulite luk i češnjak i isjeckajte na kockice. Pržite na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte krastavac, papriku u komadima i pržite 1 minut. Dodajte povrće, ostale sastojke i pirjajte. Osušite ribu i dodajte u posudu. Pirjajte i začinite. Posipajte sjeckanim peršinom i poslužite s integralnim kruhom.



Ovsene pahuljice sa cimetom   


senso duo

Sastojci (1 porcija)

» 200 ml mlijeka 1,5 %
» 3 žlice ovsenih pahuljica
» 10 g oraha (3 komada)
» 1 žličica meda
» cimet

Način pripreme 

Sitno nasjeckajte orahe. Ovsene pahuljice stavite u vruće mlijeko i kuhajte 5 minuta. Pahuljice trebaju biti meke ali ne i raskuhane. Stavite pahuljice u tanjur, dodajte med i cimet. Dobro izmiješajte. Posipajte orasima.



Egzotični koktel s čilijem


senso duo

Sastojci (1 porcija)

» 2 naranče
» 1 čaša ananasa sjeckanog na kockice
» žlica limetinog ili limunovog soka
» prstohvat čilija
» prstohvat soli

Način pripreme

Iscijedite sok od naranče. Izmiksajte sve sastojke.



Zapečeno povrće 


senso duo


Sastojci (3 porcije)

» 2 patlidžana
» 4 oguljene rajčice
» 1 čaša zelene leće
» 1 luk
» 1/3 čili paprike
» ravna žlica indijskog kima, cimeta i mljevenog muškatnog oraščića
» prstohvat origana
» 2 češnja češnjaka
» 150g feta sira
» malo maslinovog ulja
» malo peršina
» malo soli
» malo papra


Način pripreme

U loncu na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje, stavite gnječeni češnjak, luk i čili paprike sjeckane u kockice. Kad luk dobije zlatnu boju stavite rajčice i pržite nekoliko minuta. Stavite leću i dodajte oko 1,5 čaše vruće vode. Začinite solju i paprom i kuhajte 15 minuta dok leća ne upije većinu vode. Dodajte origano, cimet i muškatni oraščić. U međuvremenu izrežite patlidžan na kolutove od 0,5 centimetra, premažite s malo ulja, posipajte solju i ostavite na nekoliko minuta. Stavite sloj patlidžana na dno vatrostalne posude, prekrijte nadjevom od leće. Posipajte razdrobljenim feta sirom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Poslužite posipano peršinom.


Sunčana salata


senso duo


Sastojci (2 porcije)

» 2 krumpira
» 50 g rukole
» 50 g mozzarele
» 1 kruška
» 1 žlica limunovog soka
» papar
» 1,5 žlice maslinovog ulja
» 1 žlica bijelog vinskog octa
» 1 žličica šećera

Način pripreme

Stavite sol u vodu i kuhajte dok ne zavrije. Stavite krumpir u vodu. Kuhajte 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite i ostavite da se ohladi. Izrežite krumpir na polovice i stavite u veliku zdjelu. Operite rukolu, izrežite mozzarellu na kockice a krušku na šnite i također stavite u zdjelu. Prelijte limunovim sokom i začinite paprom. Izmiješajte ulje, ocat i šećer. Polijte salatu dressingom i dobro izmiješajte.





Primjedbe